Velg en side

Som en som jobber med markedsføring i sosiale medier, er vi alle berørt av Facebooks algoritmer. I 2018 ruller de ut en ny oppdatering som handler om «meningsfulle interaksjoner», som markedsførere og sideadministratorer rundt om i verden har «freaket ut» av. Dette er ikke nødvendigvis verdens ende, men la meg fortelle deg hvorfor.

 

«Meningsfulle interaksjoner» – hva er avtalen?

Hver gang du logger på Facebook, er det tusenvis av innlegg tilgjengelig for deg. Utvalget som presenteres for deg i nyhetsfeeden, styres av algoritmer, og er en blanding av innlegg fra venner og familie, delte innlegg, sider du følger, samt promotert innhold fra sider du ikke følger, men som betaler for å vise deg innholdet deres.

Algoritmen er basert på fire hovedkomponenter:

1. Det tilgjengelige innholdet

2. Signaler (hensyn til innhold)

3. Forutsigelser (hensyn til person)

4. Samlet poeng

 

Som markedsførere er det lurt og prøve å kontrollere komponent # 2 – signaler. Eksempler på signaler er gjennomsnittlig tid brukt på innhold, flere svar på en kommentar, når den er lagt ut, historie type, reaksjoner, etc. Med denne nye oppdateringen vil algoritmen imidlertid favorisere det som Facebook kaller «aktive» engasjementer, spesielt:

  • Hvis en lenke til innlegget deles via Messenger
  • Flere svar på en kommentar på en video
  • Kommenterer eller liker en persons bilde- eller statusoppdatering
  • Engasjement med en utgiver / merkevarepost delt av en venn

 

Hva betyr dette for sosiale medier markedsførere og utgivere?

Kort sagt, vi må skape innhold som er personlig, verd å dele og skaper samtalen. Kommentarer, deling og reaksjoner er handlinger som vil øke rekkevidden din. Klikk, sveipe over og bare se vil ikke være like effektiv som før. Dette betyr at vi bør sikte på å skape innhold som forbinder mennesker, som inviterer til deling og engasjement. Det kan være vanskelig å balansere, fordi Facebook vil degradere innholdet ditt hvis det bruker «engasjement-agn». For å lykkes med å skape de riktige innleggene, bør du alltid ha publikum i tankene. Hva bryr de seg om? Hva er deres motivasjoner og bekymringer? Hvilke typer innhold har de en interaksjon med vanligvis? Videre skal du alltid ha en hensikt når du lager innhold til Facebook.

 

Bruker video for å koble til folk

Så, hvor står video i alt dette? Facebook har «skrudd» sine algoritmer til fordel for video en stund nå, og det har ført til en stor økning i videoer på Facebook. Men selv om algoritmen endrer seg, betyr dette på ingen måte at videoen blir mindre effektiv.

Studier viser at forbrukerne foretrekker video over andre typer innhold, fordi video er naturlig og engasjerende. Når du justerer din sosiale medier strategi for denne nye algoritmen, bør du derfor beholde video som kjernen din.

 

 

Her er noen tips om hvordan du lager videoer som gnist meningsfulle interaksjoner:

  • Intervju av ledere om emner som er meningsfylt for publikum, og som relaterer til merkevaren din. Still et spørsmål på slutten av videoen relatert til emnet, for å oppmuntre kommentarer.
  • Legg inn tips og triks-videoer som gir løsninger på problemer publikum står overfor. Hvis gjort riktig, vil folk ønsker å dele disse med sine jevnaldrende!
  • Få folk til å føle noe gjennom å fremheve følelsesmessige historier.
  • Du bør også alltid huske å optimalisere videoen din til Facebook.

 

Den viktigste «takeaway» er dette: Ikke lag videoer til publikum, men for dem.